Els jocs de construcció, importatnts per el creixement.

Dels primers jocs entre els menuts són els de construcció i un dels que acompanyen l’activitat lúdica dels petits durant més temps.

Un conjunt de peces, de formes i colors iguals o diferents, amb les que es poden fer múltiples combinacions, creant diferents estructures.

Al principi es tracta més que res d’un procés de manipulació de les peces. El joc consisteix en apilar, ordenar, posar un dins de l’altre, fer caure les construccions… Investiguen els objectes, aprenen a diferenciar-los per mida, pel color i a relacionar-los entre si.

A partir d’aquí comencen a construir coses que representen la realitat, per tant la dificultat augmenta i amb ella la coordinació entra la imaginació i les mans, la paciència i la frustració. Tot això afavoreix la destresa i la motricitat de l’infant.

Aquest tipus de joc ajuda a la mainada a comprendre el món que l’envolta, desenvolupant els conceptes com el volum, gran-petit, alt-baix, curt-llarg, formes geomètriques, així com van adquirint algunes nocions més complexes com l’equilibri, la simetria o la resistència.

En conseqüència el joc simbòlic es desenvolupa, recreant situacions i escenaris que imiten el que veuen i barrejant-los amb la imaginació.

Els beneficis no només són motrius i emocionals, sinó que també ajuden al desenvolupament cognitiu i intel·lectual. Tot un seguit d’eines pel creixement personal.

A La Carpa podeu trobar diferents jocs de construcció, des de cubs per apilar i ordenar a clàssics jocs de fusta de cosntrucció… tot això a l’apartat de “educatiu”

Pin It on Pinterest

Share This