jocs de taula Pico Pao
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
Jocs de taula

Els jocs de taula de Pico Pao són diferents, fets amb gust, amb encant… Pico Pao és un taller diferent i aquí us deixem l’article que tenen a la seva web, que ens sembla molt interessant per conèixer la seva història… i a La Carpa hi trobareu molts dels seus jocs

Pico Pao és un taller amb una llarga trajectòria artesanal la història de la qual comença el 1979 a Lubián, un petit poble d’Espanya amagat a les muntanyes frontereres amb Portugal. A la comarca veïna de Tras os Montes (darrere de les muntanyes), a l’ocell picot li diuen Pico Pao (bec de fusta). El cant d’aquest bell ocell verd sona com el renill d’un cavall, i els cops del seu bec sobre els arbres, se senten a la vall confonent-se amb els martells dels fusters colpejant les fustes de les teulades. Des de la vella casa on va començar aquest taller es veia el fons d’aquesta vall, les teulades fumejants del poble i, de tant en tant, Pico Pao creuava l’escena amb el seu vol ondulant cap al bosc dels castanyers.

Temps enrere, en aquesta casa hi havia viscut una dona amb els seus sis fills. La pobresa d’aquells nens, el seu enginy per utilitzar com a material qualsevol cosa trobada i el seu esperit de fabricants, va produir les joguines més boniques i envejables que un nen podia tenir. D’aquesta enveja i de l’admiració que produïa la cultura de subsistència dels pobles de muntanya, va néixer aquest petit taller de Lubián. Allí es van fer les primeres reproduccions de jocs antics de fusta, reproduccions de les màquines fotogràfiques usades pels primers fotògrafs de carrer i també reproduccions de telers tradicionals preindustrials.

Amb el pas del temps, Javier Bermejo centraria tota la seva activitat desenvolupant la col·lecció Juegos de la Antigüedad, recuperant centenars de jocs de tradició europea i africana.

En l’etapa actual, Pico Pao afronta la refundació del vell taller incorporant els membres més joves de la família i centrant la seva activitat en la producció i edició de jocs originals. Els nous jocs, pertanyents a la col·lecció Ludus Ludi, es caracteritzen per la falta de regles i per ser, més que una altra cosa, materials per a l’experimentació poètica, l’estimulació del pensament abstracte, la interpretació de les troballes atzarosos i el gaudi lúdic dels sentits a través de l’art plàstic. Aquests jocs permeten a tot tipus de persones observar el comportament del llenguatge de l’art i comprovar com l’atzar, la intuïció, la curiositat i l’atreviment donen lloc a experiències sorprenents, belles, divertides, inquietants, que a més descobreixen moltes de les íntimes sensibilitats que desconeixem de nosaltres mateixos.

Els components de Pico Pao pensen que ara, el vell taller de Lubián s’ha apropat una mica més al cor…

col·lecció de jocs de “Juegos de la antigüedad”, que és com anomenen a la col·lecció de jocs

Pin It on Pinterest

Share This