Els robots de llauna són un bon exemple de col·leccionable, allò que decora i fa gràcia en una casa…

Un dels més famosos és en Robby, un robot que va aparèixer per primera vegada a Forbidden Planet (Planeta Prohibit), pel·lícula de culte tot i considerar-se de Sèrie B.

Prenent com a pretext La tempesta de Shakespeare, el guió de Cyril Hume el capgira i el trasllada a anys-llum en l’espai, de manera que al principi ningú creia que el film fos una revisió, molt lliure, de l’obra de Shakespeare.

forbidden_planet
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
Robby, el robot, ha contribuït en bona mesura a l’èxit del film. Tant és així, que la seva presència es va estendre a d’altres pel·lícules, encara que fos a manera de picada d’ullet. A més de protagonitzar un any després la producció de ciència-ficció The Invisible Boy, Robby va aparèixer en les sèries de Dimensió desconeguda (The Twilight Zone), Perduts en l’espai (Lost in Space), Vacances al mar i fins i tot en Colombo, i posteriorment en films com Amazones a la Lluna (Amazon Women in the Moon, 1987, en un fragment dirigit per Joe Dante) i Les noies de la Terra són fàcils (Earth Girls Are Easy, Julien Temple, 1989). Per l’única seqüència en què es veuen els monstres de l’Aneu es van emprar tècniques d’animació gentilesa de la casa Disney, així com per als trets de les armes dels protagonistes.

Anne Francis és la primera actriu que apareix en minifaldilla en la història del cinema, en diversos països es va prohibir la pel·lícula per aquest motiu i que Anne aparegués descalça en totes les escenes. A Espanya es va estrenar 11 anys després de ser filmada, el 1967.

A La Carpa tenim una reproducció d’en Robby, i molts altres per decorar una habitació amb aspecte retro…

Pin It on Pinterest

Share This